Nederlandse Drogisterij Service B.V. - EDI Leverancier


 

Nederlandse Drogisterij Service B.V. optimaliseert zijn Order-to-Cash process door het elektronisch uitwisselen van bestellingen, levernota's en facturen met hun belangrijkste leveranciers. Als technische partner neemt Basware in naam van Nederlandse Drogisterij Service B.V. hierin de leiding.

 • Wie is Basware?
  Basware is het bedrijf dat ons het online netwerk levert waar uw facturen digitaal worden vertaald. Basware is een bedrijf dat digitale facturatie bevordert, automatiseert en beveiligt en dat documentatie online uitwisselt. Daarnaast voorziet Basware ook in het doorsturen van de levernota’s (DESADV) en de ORDERS. Kijk voor meer informatie op de Basware website. 
 • Wat is EDI?
  EDI staat voor Electronic Data Interchange, en staat voor het uitwisselen van elektronische berichten tussen bedrijven, die de papieren versie vervangen. Traditioneel wordt er een “taal” afgesproken voor de inhoud van deze berichten zodat beide partijen deze correct zouden kunnen inlezen. 
 • Waarom moet ik mij registreren?
  Het is belangrijk voor Basware en Nederlandse Drogisterij Service B.V. om over de juiste bedrijfsgegevens te beschikken. Hiermee geeft u ook aan mee te stappen in het automatisatieproject van Nederlandse Drogisterij Service B.V.. Verder zijn uw gegevens vereist voor een correcte technische en administratieve opvolging. 
 • Moet ik mij registreren?
  Ja. Via de registratielink hier, waarna u een keuze maakt tussen Full-EDI of Web-EDI.
 • Ik moet kiezen tussen Full-EDI en Web-EDI. Wat is het verschil?
  • Full-EDI bestaat er in dat u rechtstreeks EDI-berichten kan inlezen in uw ERP-pakket, dit kan ook uw boekhoud-, financieel of logistieke software zijn. Zo ook moet u berichten kunnen aanleveren (facturen en levernota’s) in het juiste formaat.
  • Web-EDI is een portaal op het internet, speciaal ontworpen voor Nederlandse Drogisterij Service B.V., in de cloud. Het systeem werkt een beetje zoals een mailbox. Hier kan u de ORDERS ontvangen en visualiseren. Daarnaast kan u levernota’s en facturen opmaken. De meeste velden zijn reeds vooraf ingevuld.
 • Wat is een GLN?
  Een GLN is een nummer van 13 posities lang, waarmee een bedrijfsadres als uniek adres geïdentificeerd wordt. GLN’s vormen de “ sleutel” voor het ophalen van informatie uit databases. De bijbehorende naam, adresgegevens en andere gegevens zijn gekoppeld aan dat unieke GLN nummer. Dit kunnen zowel interne als externe bedrijfslocaties zijn.

  GLN nummers worden veel gebruikt voor elektronische gegevensuitwisseling (EDI) met uw handelspartners en hoeven daarvoor niet vertaald te worden in een symbool. Het is wel mogelijk om GLN nummers te vertalen naar een symbool/barcode, om ze bijvoorbeeld te kunnen scannen.


  De GLN standaard wordt beheerd door GS1, een wereldwijde organisatie die actief is in 110 landen. 
 • Ik heb al een eigen EDI provider, wat nu? 
  Het is geen probleem om al een eigen EDI provider te hebben. Basware legt dan een connectie naar uw partner.
   
 • Kan ik (of mijn EDI provider) niet rechtstreeks berichten uitwisselen met Nederlandse Drogisterij Service B.V.?
  Neen, Nederlandse Drogisterij Service B.V. heeft gekozen voor 1 partner die in hun naam alle EDI-verkeer faciliteert. 
 • Welke connectie mogelijkheden zijn er allemaal mogelijk (in het geval van Full-EDI)?
  X.400, AS2 of http. Het meest voorkomende is x.400. 
 • Wat is het x.400 adres van Basware?
  C=NL/A=400NET/P=CERTIONE/S=production 
 • Welke berichten betreft het? 
  Nederlandse Drogisterij Service B.V. stuurt elektronische ORDERS en verwacht van al zijn leveranciers een Levernota (DESADV) en een Factuur (INVOIC)
   
 • Wat zijn leveranciersORDERS?
  LeveranciersORDERS zijn bestellingen van Nederlandse Drogisterij Service B.V. die u zelf aanmaakt in naam van Nederlandse Drogisterij Service B.V.. Dit is optioneel.  
 • Wat is het formaat van de berichten?
  Nederlandse Drogisterij Service B.V. volgt de Invoeringsconventies GS1 voor de levensmiddelen en droogisterij. Meer info over deze standaard kan u terugvinden op de website van GS1. EDIFACT D96A is de standaard.  

Bedrijfsgegevens Nederlandse Drogisterij Service B.V.:

 • Gegevens Hoofdkantoor Nederlandse Drogisterij Service B.V. en GLN adrescode:
  Adres: Schutweg 23, 8243 PC Lelystad

  Land: Nederland
  EAN adrescode: 8728400900004
 • Gegevens Distributiecentra Nederlandse Drogisterij Service B.V. en GLN adrescode:
  Adres: Benjamin Franklinstraat 2, postbus 82, 8013 NC Zwolle, 8000 AB Zwolle

  Land: Nederland
  EAN adrescode: 8728400900028

SUPPORT Basware

 • Waar kan ik terecht met al mijn vragen, en hoe wordt ik het snelst geholpen? 
  U kan best contact opnemen met de support afdeling van Basware via de button "Contact Support" welke wordt weergegeven op deze pagina of via deze link.

  Indien u hierin aangeeft een leverancier van Nederlandse Drogisterij Service B.V. te zijn, wordt u vraag meteen gerouteerd naar de mensen die jullie het best kunnen helpen.  
 • Meer antwoorden op functionele vragen over het gebruik van BasewareONE?
  In uw eigen Basware account kunt u bij ‘Help’ meer informatie vinden over het gebruik van BaswareONE. 
 • Kan ik telefonisch hulp krijgen?
  Ja, natuurlijk. Al verkiezen wij vragen via het Support portaal om verschillende rapporteringsredenen en traceerbaarheid van vragen.

U kan de telefonische gegevens terugvinden via deze link.