Ulkoisten verkkokauppojen hallinnoiminen


Yhteenveto:

Ulkoiset verkkokaupat -sivulla voit luoda ja hallinnoida ulkoisia verkkokauppoja. Ulkoiset verkkokaupat tarjoavat pääsyn sisältöön, jota voi ostaa ja jota toimittajat pitävät yllä omissa verkkokaupoissaan.

Ennen kuin aloitat luomaan ulkoista verkkokauppaa Basware P2P:ssä, ota yhteyttä toimittajaasi saadaksesi tarvittavat tiedot.

Huom.: Et pysty muokkaamaan olemassa olevaa verkkokauppaa, jos jollain käyttäjällä on nimikkeitä ostoskorissa kyseisestä verkkokaupasta.

Ohjeet:

Sivulle pääsemiseksi tarvitset Hallitse ulkoisia verkkokauppoja -käyttöoikeuden.

 1. Napsauta sivun oikealla puolella olevan käyttäjävalikon viereistä -ikonia.
 2.  Valitse Tietojen hallinta ja sitten Hankinta-osiosta Ulkoiset verkkokaupat.
 3. Lisätäksesi ulkoisen verkkokaupan napsauta Luo.
 4. Lisää tarvittavat tiedot. Saatavilla olevat kentät ovat:
  Ulkoisen verkkokaupan nimi * Kirjoita nimi, jonka Basware P2P -käyttäjät näkevät tarkastellessaan ulkoisia verkkokauppoja.
  Kuvaus (Valinnainen) Kirjoita kuvas siitä, mitä tavaroita tai palveluita verkkokaupassa on.
  Organisaatio * Valitse organisaatio, jolle tämä verkkokauppa on saatavilla.
  Ota käyttöön alemmissa organisaatioissa Valitse Kyllä, jos valittu organisaatio on ylempi organisaatio ja jos verkkokaupan pitää olla saatavilla myös sen alemmille organisaatioille.
  Aseta Marketplaceksi Valitse Kyllä vain, jos verkkokauppa on Basware Marketplace. Jos jonkin muun toimittajan verkkokauppa on asetettu Marketplaceksi, järjestelmän vakautta ei voida taata.
  Oletuskategoria Valitse oletuskategoria verkkokaupasta tilattaville nimikkeille. Tätä arvoa käytetään vain, jos järjestelmä ei pysty päättelemään nimikekategoriaa verkkokaupasta saadun tuoteluokittelun perusteella.
  Toimittaja Valitse toimittaja, jota pitää käyttää silloin, jos järjestelmä ei pysty tunnistamaan toimittajaa automaattisesti verkkokaupasta saadun DUNS-tunnuksen perusteella.
  Hintatyyppi Valitse, ovatko verkkokaupasta Basware P2P:hen lähetetyt nimikehinnat netto- vai bruttohintoja.
  HTTP-metodi * Valitse, onko HTTP-metodi, jolla yhdistetään toimittajan verkkokauppaan Get vai Post. Ota yhteyttä toimittajaasi varmistuaksesi oikeasta asetuksesta.
  URL * Kirjoita verkkokaupan URL, jonka olet saanut toimittajalta.
  Käyttäjänimi * Kirjoita käyttäjänimi, jolla ulkoiseen verkkokauppaan kirjaudutaan. Saat sen toimittajalta.
  Salasana * Kirjoita salasana, jolla ulkoiseen verkkokauppaan kirjaudutaan. Saat sen toimittajalta.
  Avainsanat Kirjoita avainsanoja eroteltuina välilyönnein, jotta käyttäjät löytävät verkkokaupan helpommin. Kun käyttäjät hakevat avainsanoja Hankinnat-hakupalkista, verkkokauppa näyttää hakutulokset niiden perusteella.
 5. Napsauta Lähtevät kentät konfiguroidaksesi lähtevät OCI-kentät.
  Lähteviin kenttiin tallennetaan tyypillisesti käyttäjänimi ja salasana, joilla Basware P2P kirjautuu toimittajan verkkokauppaan. Kentät voivat sisältää myös maantieteellisiä tai kielitietoja riippuen toimittajan verkkokaupan konfiguraatiosta. Ota yhteyttä toimittajaasi saadaksesi oikeat konfiguroinnit näihin kenttiin.
 6. Napsauta Saapuvat kentät muokataksesi saapuvia OCI-kenttiä.
  Saapuvat kentät sisältävät tietoja nimikkeistä, joita käyttäjä on tilaamassa verkkokaupasta. Oletuksena kaikille uusille ulkoisille verkkokaupoille on konfiguroitu 18 kenttää OCI-standardien mukaisesti. Kenttiä voi muokata tai luoda niiden tietojen perusteella, joita toimittajan verkkokauppa palauttaa takaisin Basware P2P:hen. Ota yhteyttä toimittajaasi saadaksesi oikeat konfiguroinnit näihin kenttiin.
 7. Mikään saapuvista kenttälinkityksistä ei ole pakollinen, mutta Basware suosittelee, että määrität ainakin seuraavat linkitykset jokaiselle verkkokaupalle.
  OCI-kenttä Hankintaehdotuksen kenttä
  NEW_ITEM-DESCRIPTION Toimittajan tuotenimi
  NEW_ITEM-QUANTITY Määrä
  NEW_ITEM-UNIT Määrän yksikkö
   NEW_ITEM-PRICE Yksikköhinta
  NEW_ITEM-CURRENCY Valuutan tunnus
   NEW_ITEM-VENDOR Toimittaja
 8. Napsauta Tallenna.

Muokataksesi olemassa olevaa ulkoista verkkokauppaa napsauta luettelossa haluttua verkkokauppaa ja muokkaa sitten tietoja. Napsauta lopuksi Tallenna.